BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2013. augusztus 15., csütörtök

Vámpírok éjszakája?

Következő anime-alanyom a Vampire Knight, ami szerintem nem kifejezetten a vámpírok éjszakája megfelelője angolul, de kit izgat? Azért így hívogatóbb a cím. De essünk neki!

Vampire Knight (2x13 résszel): Adott egy iskola, akadémia, vagy kinek mi tetszik (Cross Akadémia), adott két tagozat - reggel emberek, este vámpírok, és adott egy csapat szexi, ámde vérszívó bishi, akik egy először ember, majd vámpír csajt védelmeznek a gonosztól. Persze ennek a vámpíroknak a háromnegyede elvileg veszélyes, de gyakorlatilag ártalmatlan. Avagy szerintem! Mert, jó, el kell ismerni, hogy pár F osztályos vámpírt simán levágnak, mint egy pitypangot, de az szerintem csak menőzés. Minden esetre nekem bejött! *-*
Ja, a háttérben pedig ott van az elmaradhatatlan szerelmi háromszög, legalább fél tucat (ha nem több) tragikus múltú szereplő, akik valami nem tudni milyen nagy csatára készülődnek, nem tudjuk ki ellen - ezt már nem akarom lelőni ;)
Az első részben azt hiszem majdnem minden kiderül, de aztán később még egy extra durva, és egyesek szerint undorító dolog is előtérbe kerül. Kedveli valaki a testvérszerelem témát? Ha ez esetleg gyomorforgatónak minősíthető a szemedben, akkor ne nézd ezt az animét ;) Csak egy tipp!

Ó, mindezek alapján rájöhetünk, hogy ugyancsak shoujo animével van dolgunk, csak ez némiképp érzelgősebb, mint egy átlag lány-anime! :P Na, de, gond egy szál se, mert ettől telis-tele van izgalmas fordulatokkal! Nem mindig lehet tudni mikor mi történik (csak legtöbbször xD - igen, ez nagy hiba, de attól esküszöm jó kis anime), és van benne egy rakat csatajelenet. A vámpírok ezeket titkos képességeikkel nyerik, míg főhősnőnk, Cross Yuuki a csilli-villi botjával. Jó, eltekintve az iróniától, ez a bot még elég fontos lesz a későbbiekben!
Elég sok szereplőnk van, de azért megpróbálom felsorolni: először is a főszereplő, Cross Yuki, erősnek mutatja magát, de közben érzékeny, mint a pinty. Van egy fogadott tesója Zero, aki vámpírvadász családból származik, de közben vámpír, és akivel elég sok poénos megnyilvánulása van Yuukinak, de mindenki tudja már az első részekben, hogy lesz ott még több is, mint barátság (amúgy Zero az én személyes kedvencem). Zeronak van egy ikertesója, aki kicsit később tűnik fel a színen, és nem mellesleg gonosz is. Ja, a neve amúgy Ichiru! Először egy gonosz tisztavérű oldalán harcol, akit majd meg is fognak ölni, de segond, mert ő bosszút akar állni érte! De aztán ezzel majd csak a tesójának segít.
Ott van amúgy Kaname is, és ne tévesszen meg a név, mert ezek szerint ez ilyen uniszex név japánban: lehet lány is (lásd: Full Metal Panic), és fiú (lásd: itt), de ez nem fontos, csak az, hogy kezdetektől fogva egyértelműek az érzései Yuuki iránt. Amúgy szoros haverságban van az esti tagozat alelnökével, Ichijoval, akiről elég sokat megtudunk a történet során. Ja, és Kanaménak van még egy barátja, bár nem ő az "elsőtisztje", de szerintem mégiscsak vele a legnagyobb haver: Aido Hanabusa. (a nevek írása miatt ne kövezzetek meg, ha esetleg helytelen!) Aido egy olyan tipikus bishi, aki elbűvöli a lányokat blahblah... neki is van ám társa: Akatsuki Kain személyében, akiről túl sok nem derül ki a sztoriba. Még talán, akik a legtöbbet árulnak el magukról, azok Rima és Shiki, akik soha nem válnak el egymástól, mindig együtt vannak, mindenkivel együtt harcolnak stb. Mellettük esetleg Rukáról tudunk meg egyet s mást, aki elég nyilvánvalóan szereti Kanamét, és ezáltal gyűlöli Yuukit.
Van még egy pár emberke a nappali tagozaton, de most róluk nem igazán tudok mit mesélni, ezért térjünk ki az igazgatóra, aki örökbe fogadta Yuukit és Zerot. Elég idióta megnyilvánulásai vannak, de épp ezért szerethető! Aztán tud ő komoly is lenni. Ez az énje amúgy jobban csak az izgalmasabb részeknél tűnik fel!
A társa pedig Zero egykori mestere, Toga Yagari. Nos, őróla aztán tényleg nem sok derül ki, de az igen, hogy eléggé gyűlöli a vámpírokat (persze, hisz vadász), olyannyira, hogy még egykori tanítványát, Zerot is képes lenne megölni. De ezt majd meglátjátok!
Uh, remélem senkit nem hagytam ki :) ennyit a szereplőkről!

A fájdalmasképű, veszélyesnek tetsző bishik mindig is érdekes történeteket hoznak össze, nem? Hát ez alól ez sem kivétel, nagyon is szeretni való anime, jó, nem az a felhőtlen jókedvvel tetszelgő, na meg a vége elég váratlan fordulatot vesz, de, ha jobban megnézzük, Yuuki bárhogy is választott volna, egyik se lett volna jó. Aztán ki tudja? Lehet valakinek ez az ideális.
Amúgy a páratlan rajztechnika nekem elnyerte a tetszésem, bár valamiért kicsit olyan sötétnek érzem a háttereket. De ettől vámpíros az egész!
Na: ezt tedd zsebre Stephanie Meyer ;) szerintem amúgy többet ér, mint az Alkonyat, bár bevallom én azzal is elvagyok. Nem, nem kell elítélni! Mindenkinek egyéni ízlése van, fujjogni meg szerintem nem itt kell ;) ennyi!
A történetet minden mennyiségben ajánlom a szentimentalista léleknek, aki várja, hogy valami igazán romantikus történet szülessen! Hát: született :)
Emellett a zenék is nagyon jók benne. Az OP-k főleg, de a többi is megéri! :D

És itt a vége a mai bemutatómnak ;) most megyek UraBokut lesni, aztán lehet befejezem még az este :P majd jelentkezem, oyasumi! :D

0 megjegyzés: