BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2013. október 28., hétfő

Dráma sárkánylovon + "Nem lehet ennyire diktátor a húgom"

Meghoztam a mai két tesztalanyom: Romeo & Júlia és Ore No Imouto Ga Konna Ni Kawaii Wake Ga Nai - röviden Oreimo. Remélem meghozom vele a kedveteket ;)

Romeó és Júlia, anime (25 rész): Na és most betekintést nyerünk Neo Veronába, ahol a csúnya, rossz Montague király uralkodik és tűzzel-vassal üldözteti a szerinte csúnya, rossz Capulet család megmaradt híveit. (A helyesírásért már első körben sem kezeskedek, bocsmá!) Ja, elsősorban a drága Júliát, aki pár emberkével együtt elbarikádozta magát egy színházba, ha jól emlékszem. Ja, azt hiszem! Bár már nem most láttam az animét.
Aztán egyszer egy nap a kalandvágyó ifjúhölgy elmegy a Montague bálba (igen, itt fordul a kocka, de nem csak ezen a ponton), ahol találkozik Montague fiával, a sziszi-puszi, szentimentalista Rómeóval. Persze egymásba szeretnek, mint tudjuk, de nem lehetnek egymáséi. Viszont, ha az emlékezetem nem csal már találkoztak a bál előtt (avagy a bál után? O.o) egy ütközet során. De mivel az elejére nem emlékszem, ugyanis a napokban Okaa-san összeszerelte a videónkat, amire már nem is emlékeztem és megnéztem vagy három részt belőle, ugyanis még az első lejátszás alkalmával (animax, amikor még animék mentek rajta) felvettem vagy hat részt - a kimaradások végett tehát ugorjunk a szerelmesekre és más karakterekre:
Kezdjük azonnal Júliával. Hinnéd, hogy kardforgató nőcske révén egy karakán egyéniségről lenne szó, de elárulom, hogy nagyon nem, mert azon is kiakad mikor elsőre megöl valakit... kezdők, mi? :P Na igeeeen... emellett felelőtlenül is belefog egy csatába, de ez nem fontos, mert nem az első eset. Ja, aztán az inci-finci Rómeóval együtt lelépnek egy lakatlan falucskába ahol krumplit esznek :D És, ha már itt vagyunk... lássuk Romeót: érdekes, hogy mindkét szerelmesünk inkább nőies beállítottságú, így Rómeó is, aki mindent megtesz kedveséért. Az odaadás megvan tehát a kapcsolatban, csak azzal a különbséggel, hogy mindketten tudnak verekedni! És Rómeónak még egy szárnyas lova is van, aminek meg nem mondom mi a neve - de nem is baj, mert úgyis elengedi.
Ja, de nehéz lenne mindenkit bemutatni, szóval még a rosszfiút megnézzük, aztán azt hiszem jöhet is az összegzés :P
Igen, Montague király egy érdekes karakter. Kinyírta a Capuletteket zsarnokságra hivatkozva, holott ő sem jobb, sőt... na de mindegy. Ő bármit megtesz hatalmának és a világot tartó fájának fenntartásáért, de utóbbival már elkésett, mert a kettőből egy már bemondta az unalmast... igen, van ez így. :P
Nem is tudnék mit mondani róla... persze az alapsztoriból megvan minden karakter, csak kicsit más helyzetben: Tybalt (személyes kedvenc) és Mercutio, és még az író is! William, aki eléggé melegnek van ábrázolva xD De ugyanitt vannak még olyanok is, akik a könyvben nincsenek: mint Francisko vagy Hermione... de ettől még egész jó a történet maga.
Úgy hiszem már mindent elmondtam és lezárhatom arról, hogy shoujo és dráma lévén elég jó kis műremek, viszonylag szép rajzolással, nem túl eleven színvilággal. De szerintem a színek fakósága olyan álomszerűvé teszi teljes Neo Veronát^^ egy póbát megér, de a tragikus végkifejlet megmarad, szóval csak annak ajánlom, akit ez nem befolyásol ;)

OreImo, anime (2x12 rész - tudtommal): Na erről valamivel többet tudok mondani ugyanis a napokban fejeztem be az első évadját :D
Adott egy alapsztori, mi szerint van a Kousaka család és annak két kicsi sarja, Kirino és Kyosuke. Előre bocsájtom: ebben nem fog összejönni a hugica a bátyussal^^
Ugorjunk a főtémára: Kirino látszólag tökéletes, elhatározott, rendíthetetlen és nem kissé kibírhatatlan perszona, aki szeret fittyet hányni bátyjára és ha ahhoz van kedve még ordít is vele, vagy megveri. A kedvencem mikor az utolsó epizódban megfejeli xD és van Kyosuke, aki semmihez nem ért, tök átlagos fiú, akinek a legjobb barátja egy lány, aki percenként jön zavarba és titkon szerelmes is a fiúba, aki ezt nem nagyon veszi észre.
Egyik nap aztán Kyo talál egy erogét és el nem tudja képzelni kié lehet. Az övé biztos nem, mert neki a pár pornóújságon kívül nincs másra szüksége, tehát ilyen játékokra sem. Persze mihamarább kiderül, hogy a játék Kirinoé... s mivel a lánynak az titkolt hobbija, hogy szenvedélyesen rajong egy olyan játékért, amiben testvérpárok közti szerelmi kapcsolat alakul ki, de ezt senkinek, még a legjobb barátnőjének sem mondhatja el, így aztán Kyosuke megfélemlítése után majd pont a bátyust avatja be az otaku-hobbiba. Eleinte még hullámos a kapcsolatuk, de a történet során egyre jobb tesók lesznek, mert Kyosuke mindent megtesz kishúgáért :) A kishúg pedig ezt el is várja xD
A szereplőkről annyit mondanék, hogy sokan vannak, külön egyéniséggel és célokkal, na meg hobbikkal rendelkezve :) Kirino két barátnője, Kuroneko és Ayase, vagy a hobbin kívüli LB, aki nem képes elviselni Kirino "undorító" hobbiját, de mégis megszerez neki egy apróságot szülinapjára, mert tudja, hogy ezt szereti. Akkor itt van a konzervatív apuka, vagy Kyo-chan fura barátnője - de még sorolhatnám :D
Akkor összegezzük: elég új anime, tehát nem véletlen a pontosság, a cuki-muki karakterek, akik olykor igazi szörnyek tudnak lenni, valamint a kidolgozott, színes hátterek. Ja és elég pontosan adják át a japán VN-ek világát is! :D Osztan még a szereplők is imádnivalóak. Pláne Kirino, akit Ayase Kiririnnek hív! :D Vagyis nekem ebben ő a fav, mert egyszerűen nem lehet nem szeretni, annyira akaratos, egoista/önelégült, és kegyetlen xDDD majd ha megnézitek megtudjátok ;)

A mai adagomnak itt a vége. Majd érkezem a többivel! :D Mindkettőt melegen ajánlom ;) indán fent vannak!

0 megjegyzés: